facebook

Loxone

Loxone je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev opreme za avtomatizacijo zasebnih ter poslovnih objektov.

S široko paleto produktov ponuja možnost popolnega nadzora objekta, tako z lastno blagovno znamko, kot z možnostjo integracije modulov zunanjih proizvajalcev. Z uporabo tako razširljivega sistema smo v Niomi kos vsaki nalogi.

Področja uporabe

Zasebni objekti

Krmilnik v zasebnih objektih uporabljamo za centralni nadzor, kjer nadzorujemo luči, ogrevanje, senčila, alarm.

Loxone Miniserver lahko krmili majhna stanovanja, kot tudi vile.

Poslovni objekti

S pomočjo avtomatizacije je možna centralna kontrola celotnega objekta – od klim v pisarnah, do odpiranja kupol v halah. Z avtomatizacijo se znižajo skupni stroški vzdrževanja, hkrati pa dvigne kvaliteta delovnega okolja.

Specialni nameni

Krmilnik je mogoče uporabiti tudi za kontrolo strojnih postrojenj, oddaljen nadzor strojev, ali drugi namen, kjer je potrebna avtomatizacija ter morebiten oddaljen dostop.

Možnosti razširitev krmilnika

Delovanje krmilnika

Krmilnik lahko deluje popolnoma samostojno s pomočjo lastnega BUS sistema oz. kontrole digitalnih kanalov – ki jih lahko npr. uporabljamo za vklop luči, pečice, ali pa črpalke vašega bazena. Ob vseh možnostih, ki jih lahko vključimo v vaš objekt, pa lahko krmilnik poljubno razširimo, pri čemer so najpogostejše možnosti:

WiFi

Skoraj vse sodobne naprave ponujajo povezljivost v IoT, s tem pa omogočajo tudi kontrolo smarthome sistemom.

S pomočjo krmilnika Loxone lahko krmilimo različne naprave, ki podpirajo WiFi povezljivost, kot so npr.:

 • Klima naprave
 • Toplotne črpalke
 • Kamere
 • Zvočniki
 • El. radiatorji​

Modbus

Modbus je protokol komunikacije, ki se je uveljavil predvsem v energetiki. Na področju smarthome lahko s pomočjo krmilnika Loxone v kombinaciji z Modbus razsmernikom nadzorujemo:

 • Porabo električne energije
 • Toplotno črpalko
 • Porabo toplotne energije
 • Odčitavnaje različnih števcev

KNX

Komunikacija z najdaljšo tradicijo na trgu je imenovana KNX. Kljub temu, da gre tehnično za precej zakompliciran sistem, ga zaradi standarnizacije ter možnosti povezljivosti podpira mnogo proizvajalcev – tudi Loxone.

Pogosto imajo povezljivost:

 • Kontrole pristopa
 • Klima naprave
 • Stikala

DALI

Ko zaide sonce, postane osvetlitev najpomembnejši del vašega pametnega doma. Svojim strankam priporočamo uporabo luči s standanrdom DALI – gre za standard na področju osvetlitve, ki je že sestavni del produktov višjega cenovnega razreda. Omogoča senčenje, kontrolo RGBW LED luči, kot tudi ustvarjanje čudovitih scen, ki vas ne bodo pustile ravnodušne.

DALI sistem deluje po principu “BUS” – poleg enostavne uporabe je enostavna tudi montaža!

… in še mnogo več

Internetna varnost

Krmilnik Loxone deluje popolnoma lokalno – vsi podatki o delovanju vašega doma so shranjeni v krmilniku. Delovanje vašega stanovanja, hiše ali stavbe ni odvisno od internetne povezave, ter bo normalno delovalo tudi v primeru, da krmilnik sploh ni vezan v omrežje.

Dostop do krmilnika

S povezavo v omrežje vam krmilnik omogoča neprestan nadzor – s pomočjo aplikacije so vse funkcije zbrane na enem mestu, dostop do njih vam je omogočen od koderkoli, prav tako aplikacija ponuja centralni dostop, ki ga lahko imate v osrednji točki stanovanja.

V primeru izrednih situacij ste o tem lahko obveščeni tudi z sms-sporočilom, klicem, posredovanje tega pa je mogoče tudi na druge pristojne službe (npr. če imate organizirano varovanje objekta). Različne statistike – poraba energije, dež,… – so vam posredovane na e-mail v intervalih, ki jih določite.

Aplikacija je del osnovne ponudbe, ter je na voljo brez doplačila.